NL EN
Adviesgesprek

Maak kennis met…

Even voorstellen
Delen

Onze projectleider Eduard Lahuis. Wij vuurden allerlei vragen op hem af over zijn werk, gezin, vrije tijd om hem nóg beter te leren kennen. Door zijn leuke en eerlijke antwoorden zijn we een stuk wijzer geworden. Nieuwsgierig naar wat Eduard allemaal heeft verteld? Lees gauw verder!

 1. Vertel eens wat over je gezin?
  Samen met mijn vriendin Anke en onze 3 kinderen wonen wij in Aalden, een heel gezellig dorp in het mooie Drenthe. David is 7 jaar, Jolinde is 5 jaar en Gijs is 2 jaar. Ons gezin kun je omschrijven als ‘energiek’! Met 3 kinderen in huis en een vriendin is er altijd wel wat te doen, en dat is helemaal niet erg. Mijn vriendin werkt onregelmatige diensten in de zorg dus het gezinsleven vergt ook wel de nodige management skills. 
 2. Waar word je blij van in je vrije tijd?
  Ik word blij als ik wat leuks kan doen met mijn gezin en/of vrienden. Dat ik tijd heb om te sporten; voetballen, mountainbiken, hardlopen of zwemmen. Ontspanning is wel belangrijk. Ook vind ik het heerlijk om af en toe alleen te zijn en niks te moeten. 😉
 3. Beschrijf eens een dag in jouw weekend?
  In het weekend uitslapen, dat zit er voor mij niet in. De kinderen worden meestal rond 6.00 uur wakker en dan staan ze gelijk AAN. Onze oudste 2 kinderen zitten op voetbal dus tijdens het voetbalseizoen staat het hele weekend daar vaak in het teken van. Zelf ben ik leider van het voetbalteam van mijn zoon en daarnaast voetbal ik zelf nog op zondagochtend. De overige weekenden proberen wij zoveel mogelijk leuke dingen te doen met de kinderen; eropuit, naar de dierentuin, speeltuin, etc. In de avond hou ik van gezelligheid, lekker samen eten met vrienden en een drankje erbij.
 4. Waar ga je deze zomer naar toe voor je vakantie? En waarom deze plek?
  Wij vertrekken dit jaar naar Langweer. Mijn schoonouders hebben daar een stacaravan en onze kinderen vermaken zich daar altijd prima. Zelf vind ik reizen heel leuk, maar in deze fase met jonge kinderen is in eigen land blijven ook prima. Daarnaast willen we deze winter met het hele gezin op wintersport. Hiervoor blijft nu ook wat extra budget over.😄
 5. Waar kunnen we je het hardst mee aan het lachen maken?
  Leedvermaak met een goede afloop, niks menselijks is mij vreemd dus als iemand een flinke kletser maakt en het loopt goed af vind ik dat geweldig.
 6. Wat voor karaktereigenschappen vind je heel leuk?
  Enthousiasme, opportunisme, eerlijkheid en oprechtheid.
 7. Heb je die zelf ook?
  Zelf ben ik zeker eerlijk en oprecht. Als je zegt waar het op staat, is dat uiteindelijk voor iedereen beter. De karaktereigenschappen enthousiasme en opportunisme zou ik wel wat meer kunnen uitdragen. Zelf ben ik meer iemand die de kat uit de boom kijkt, doe maar normaal dan doe je gek genoeg.
 8. Waar kunnen ze je ’s nachts voor wakker maken?
  Ik ben erg gesteld op mijn nachtrust, maar als iemand denkt dat hij iets heeft waarvoor hij/zij mij wakker moet maken vind ik dat prima. Het kan mij niet snel gek genoeg. Wij zeggen weleens tegen klanten dat ze ons 24/7 kunnen bellen, het is niet zo dat wij een storingsdienst hebben, maar waarom zou je mensen niet helpen als ze jouw hulp nodig hebben?
 9. Welke uitspraak zegt alles over jou?
  Je moet er zelf wat van maken, zorg dat je plezier hebt. Maak je druk over dingen waar je invloed op hebt.
 10. Wat is je leukste bedrijfs- of teamuitje geweest?
  Skûtsjesilen 😉, mijn naaste collega’s weten dan wel waar ik het over heb en zullen het een bij mij passend antwoord vinden. Eigenlijk zijn alle uitjes wel geslaagd. Als ik er dan 1 uit moet pikken, was het de doldwaze kerstviering vlak voor corona zijn intrede deed. Iedereen verkleed, lekker eten/drinken, pub quiz winnen… kortom een gezellige avond met het team. 
 11. Wat betekent HDM voor jou?
  Inmiddels werk ik alweer 10 jaar bij HDM. Wat betekent HDM dan voor mij? In de laatste fase van mijn studie ben ik kort aan de slag geweest bij het bedrijf waar ik afgestudeerd ben. Vervolgens ben ik tijdens het afronden van de laatste vakken begonnen met solliciteren. Een andere tijd en de banen lagen niet voor het oprapen. Maar de combinatie van werktuigbouwkunde en technische bedrijfskunde bleek een gouden combi. Daardoor in contact gekomen met Rudy. Na de leuke kennismaking heb ik een dag meegelopen. Met al mijn enthousiasme ben ik daarna gelijk begonnen bij HDM.

  De gemoedelijke sfeer, het vertrouwen, de vrijheid en de multidisciplinaire contacten in het werkveld zijn dingen die mij erg aanspreken. Daarnaast is HDM een hybride werkgever, dit zorgt voor mij voor een goede balans tussen werk en privé. Daardoor kan ik mijn kinderen bijvoorbeeld naar school brengen, maar vijf minuten later alweer druk in de weer zijn voor HDM. Ik krijg meer mee van de kinderen en daar geniet ik van. Er moet een goede balans zijn tussen werk, plezier en privé. Die vrijheid heb je binnen HDM. Mocht de lezer dit aanspreken, er staan nog een aantal vacatures op de website.
 12. Hoe ziet jouw ideale collega eruit?
  Spontaan, heeft humor, is oprecht en eerlijk.
 13. Wat moeten collega’s doen om jou te irriteren en hoe reageer je in zo’n situatie?
  Je maakt dingen mee in je leven waardoor je gevormd wordt. Alleen heb je het stuur zelf in handen. Ik denk dat ze het wel eens proberen, maar ik ben niet snel te irriteren. Ik zal ze een keer waarschuwen en dan ben ik er klaar mee.
 14. Wat is je grootste blunder geweest?
  Een dag voor de opening van het nieuwe bedrijfspand van HDM ben ik onderuitgegaan met de fiets. Als er nu foto’s van die dag voorbijkomen, sta ik daar met een behoorlijk gehavend gezicht op.
 15. Welke werkzaamheden of taken geven jou de meeste energie?
  Ik hou niet van lange stroperige trajecten, ik mag graag dingen doen. Opdrachtgevers of collega’s helpen daar krijg ik energie van. Mensen bij de hand nemen in de oplossingen die wij kunnen bieden. Als we een project hebben gedraaid en dat is goed afgerond dan geeft mij dat veel positieve energie.
 16. Wat vind je makkelijker? Complimenten geven of ontvangen?
  Eigenlijk beide wel. Ik vind het belangrijk om waardering aan mijn collega’s te geven. Misschien komt het niet altijd zo over. 😉 Ook vind ik het fijn als ik positieve feedback krijg van mijn collega’s.
 17. Welke klussen schuif je graag voor je uit?
  Repeterend werk.
 18. Wat is kenmerkend voor een goede sfeer in het team en hoe belangrijk is dat voor jou?
  Een goede sfeer is belangrijk. Wat ik daarin kenmerkend vind, is dat nieuwe collega’s dat ook al vrij snel uitspreken. Gezelligheid, acceptatie, openheid en goede samenwerking.


Bedankt Eduard voor je openheid in de aan jou gestelde vragen. Blijf nog maar lang bij ons werken, want wij kennen jou als een fijne en integere collega die van een grapje houdt. Je droge humor brengt veel collega’s aan het lachen en dat is wat we bij HDM heel graag willen. We werken allemaal keihard, maar houden ook ontzettend van een lolletje! Een project kunnen we aan jou toevertrouwen. Je bent heel servicegericht en zorgt ervoor dat alles van a tot z is afgerond.

Vragen?

Maak kennis met

Neem contact op met Eduard Lahuis
+31 (0)85 130 19 44 eduard@hdm-pipelines.com Neem contact met ons op

Blijf op de hoogte!

Onze website maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Klik op 'Ik ga akkoord' om toestemming te geven voor het plaatsen van cookies. Lees meer over cookies